3 Şubat 2011 Perşembe

Şimdi İntikam Zamanı

İlk başta Real Madrid-Sevilla maçıyla başlayalım. Yine takım üzerinde gol vuruşlarında ve pozisyona girme anlamında bir kısırlık vardır. Benzema, Ronaldo, Di Maria inanılmaz goller kaçırıyor. Özellikle de Ronaldo. 3 veya 4 maçtır gol atamıyor Ronaldo. Üzerinde bir şey varmış gibi. Çalışıyor, çabalıyor ama olmuyor. Dün de 2 tane kaleciyle karşı karşıya durumdayken golü yapamadı Portekizli yıldız.

Benzema ile kesinlikle olmayacağını dünkü maç anladım. O üzerindeki baskıyı bir türlü atabilmiş değil Benzema. Çok amatörce, çok basit hatalar yapıyor. Şunu anladım ki, yetenekli ancak futbol zekası çok düşük. Açık ofsayttaki adama pas atar, çok bariz ofsaytta kalır, topu sağa çekeceğine sola çeker. Hep yanlış tercihler. Eğer tek bir tercihi varsa ve o tercih de doğru tercihse o zaman doğrusunu yapıyor. O da tek tercih olduğundan.

Mesut Özil ise harikaydı. Her zaman söylüyorum, iyi ki Türk Milli takımını seçmedi de onu Real Madrid'de izleyebiliyoruz. Attığı gol ise karşı karşıya goller kaçıran Ronaldo'ya nazire yaparçasınaydı: ''Alacağın topu böyle çalım atıp, kaleciyi geçcen amuğa koyam'' dercesine bir gol oldu. Ama golden önceki Khedira'nın pası da harikaydı yane.


Gelelim El Clasico'ya. 4 günde 2 El Clasico. İlki 17 Nisan 2011'deki Santiago Barnebau'daki lig maçı. 2. maçsa 20 Nisan 2011'de Valencia'nın stadı Mastella Stadında. Şimdiden geyikler başladı. 2 maçta 10 golden aşağı atmaz Barça diye. Ama nisana daha çok var. O süreçe kadar Kaka ve Adebayor takıma girerse ve mevcut kadrodan sakatlıklar olmaz ise 2 maçta 2 galibiyet alır Mourinho. Mesela geçen sene Mourinho İnter'in başındayken Şampiyonlar Ligi grup maçlarında Barselona İnter'e top oynatmamıştı. Ama yarı final maçında Mourinho'nun istediklerini daha iyi yapan İnter'in Barselona'yı ne hale getirdiğini görüyoruz. O zamana kadar Mesut'u, Di Maria'yı,Kaka'yı,Adebayor'u istediği seviyeye çekecektir Moruinho ve bu iki maç ilk maça kesinlikle benzemeyecek.
Yazıyı Paylaş!

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 

Arsenal Türkiye