20 Şubat 2011 Pazar

Levante Kokulu Sonuç

Real Madrid [2 - 0] Levante
6' [1 - 0] K. Benzema
41' [2 - 0] R. Carvalho 

 Geçen hafta çok keskin bir virajı dönmüştük. Barcelona'nın haftalar sonra puan kaybettiği haftada, ligin zorlu deplasmanlarından olan Espanyol'a karşı, 2. dakikada Casillas'ın atılmasıyla resmen maçın tamamını 10 kişi oynamamıza rağmen kazanmayı bilmiştik. Bu hafta ise Barcelona'dan önce oynayıp, puan farkını 2'ye indirip, Barcelona'nın puan kaybını bekleyecektik.

Maç kağıt üzerinde olduğu gibi sahada da kolay geçti diyebiliriz. Ligin ilk yarısındaki maç 0-0'lık sonuçla bitmişti. Ligde yaşadığımız 2. puan kaybıydı.  Bu maç Jose Mourinho için ayrı bir önem taşıyordu. Eğer Madrid kaybetmezse, Jose çalıştırdığı tüm takımlarda evinde kaybetmeme rekorunu tam 9 yıla çıkaracaktı. Dile kolay, 9 yıl. Ve nitekimde kaybetmedi Madrid ve rekoru 9 yıla çıkardı Mourinho. Maçtan önceki açıklamasında da ''Maç eğer 80. dakikada berabereyse, o an tüm riskleri alırım. Şampiyonluk rekordan daha önemli'' açıklamasında bulundu.

Maça gelecek olursak da, kadroda rotasyona gidilmişti. Mesut, Xabi Alonso ve Adebayor yedekti. Kaka ve Benzema ilk 11'deyken, orta alan Khedira ve Lass'a emanetti. Benzema dün sanki yeniden doğmuş gibiydi. Yedek kalmak bu sefer yaramış sanırım. 1 tane olumsuz hareketi yoktu dün gece. Golünü de attı. Ama golde Di Maria'nın payı çok büyüktü. Resmen al da at dedi Benzema'ya. Di Maria'nın gelişim süreci de oldukça gözle görülür bir hal aldı. Artık daha akıllıca işler yapıyor sahada. Ronaldo'daysa bir kısmetsizlik var. Bir türlü golü yapamıyor, vuruyor, kaleci çıkarıyor, vuruyor, az farkla dışarı çıkıyor. Çok hırslıydı ama gol vuruşlarında çok yetersiz kaldı. Bunu üzerinden atması lazım. Bunu da ancak bir golle başarır. Dün Marcelo pek ileri çıkmadı. Bana göre Espanyol maçının yıldızıydı. Sanırım Mourinho kendisini pek sıkmamasını söyledi.

Netice de önümüzde son yıllarda bize ters gelen bir Lyon maçı var. Ama bu sefer büyük favori biziz.

goal.com'dan alıntıdır.
Yazıyı Paylaş!

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 

Arsenal Türkiye