27 Şubat 2011 Pazar

Elveda Şampiyonl..

Şampiyon olmayı büyük ölçüde garantileyenler için Şampiyo başlığını tersten vurgulayım dedim dünkü maçtan sonra.  Ne yazık ki şampiyonluk başka bahara kaldı diyebiliriz. Barcelona’nın Gijon deplasmanından beraberlikle dönene kadar da umudu kesmiştik aslında şampiyonluktan. Ama bu sefer iş o seferkinden biraz daha zor. Deplasmanda kaybedilen 14. puan oldu bu. 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet deplasman karnemiz. Evimizdeyse tam tersi bir tablo var. Şu ana kadar hiç puan kaybı yaşamadık. Ama bu deplasman karnesi ve Barcelona gibi bir rakip gibi unsurlar şampiyonluk şansımızı oldukça düşürdü.

Maça son Lyon deplasmanındaki tek golü atan Benzema’yla başladı Mourinho. Adebayor yedekti. Bir başka değişiklikse Di Maria’nın yedek kalıp, Kaka ile başlamasıydı. Kaka’nın oynamasıyla Mesut sağ çizgide görev yaptı. Açıkçası bu da Mesut’un performansını düşürdü diyebiliriz. Kaka eskiye oranla daha iyi gibiydi. En azından bir kıpırdanma var. Ronaldo’daysa tutukluk hâla devam ediyor. Nerede maç başına en az bir gol atan Ronaldo, nerede şimdiki haftalardır gol atamayan Ronaldo. Ronaldo’daki bu düşüş takımı da şüphesiz kötü etkiliyor. Benzema ise hâla aynı Benzema. Hiçbir ilerleme yok adamda. Hele maçın son dakikalarında atamadığı bir gol var evlere şenlik. Gerçekçi olmak gerekirse bu sene de şampiyonluk uzak. Artık önümüzde iki hedef kaldı, Barcelona’yı yenip kupayı almak ve Şampiyonlar Ligi. Bu ikisinden de başarılı olunursa ligin kaybı o kadar da büyük olmaz.

Maçın 60. dakikasında Lass’ın yerine Adebayor, Kaka’nın yerine de Di Maria’nın girişyle 4–1–4–1 gibi bir anlayışla sahaya dizildi Madrid. Daha sonraysa Marcelo’nun çıkıp Grenero’nun girmesiyle tüm riskler alındı. Gerçi Ronaldo ve Adebayor’un direkten dönen topları, Benzema’nın boş kaleye atamadığı gol gibi pozisyonlar bulduk ama gol bir türlü gelmedi.

Şampiyonluktan bu kadar uzak kalmamızı iki şeye bağlayabiliriz aslında. Birincisi deplasman karnesi. Puan kaybettiğimiz 4 beraberliğin 3’ü 0-0. Biri de 1-1 (Lig sonuncusu Almeria karşısındaki sonuç bu da). Diğeriyse 1-0 ve Barcelona’dan alınan 5-0’lık mağlubiyet. Deplasmanlarda kapanan takımları açmakta zorluk çektiğimiz şüphesiz. Bunu aşamamamız şampiyonluk yarışının uzağında kalmamıza sebebiyet verdi. Bir diğer nedense forvetteki tutarsızlık. Hugain’in sakatlığından sonra Benzema’nın yeterli katkıyı sağlayamaması ve Adebayor’un da istenilen düzeyde katkı yapamaması. Hâl böyle olunca da Barcelona’nın 7 puan gerisinde kaldık.
Yazıyı Paylaş!

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 

Arsenal Türkiye