27 Ocak 2011 Perşembe

Copa Del Rey'de El Clasico Finali

Şimdiden bu başlığı atsak yanlış olmaz herhalde. Sevilla'yı deplasmanda Benzema'nın tek golüyle 1-0 mağlup ettik. Barcelona'ysa evinde Almeria'yı 5-0 ile geçerek çok önemli bir avantaj elde etti. Barcelona elbette ki bizden daha avantajlı ancak evinde bileği bükülmeyen Mourinho bu maçta Sevilla'ya Santiago Barnebau'da en azından yenilmeyerek finali getirecektir. 5-0'ın intikamını 2 maça yayarak almak için çok önemli bir fırsat olacak bizim için bu final.

Maçın geneline bakarsak, ilk 11 şu şekildeydi;
Casillas, Ramos, Carvalho,Raul Albiol, Arbeloa, Xabi Alonso, Lass(Marcelo), Khedira, Mesut(Grenero), Ronaldo ve Benzema(Di maria).
Diğer maçlardan farklı olarak bu sefer orta alanı 3lemişti Mourinho. Pepe'nin sakatlığında Ramos genelde stoperde oynarken bu sefer sağ bekte görev aldı. Kuşkusuz Ramos sağdayken çok ama çok daha etkili. He elinizde o stoperde oynarken onun açığını kapatacak bir sağ bek vardır o zaman stoperde düşünülür ama o da yok. Tekrar eski yerine çekerek Ramos'u doğru yaptı Mourinho bence.

Son haftalardaki o hücum kısırlığını üstünden atmış gibiydi Real Madrid.Skor tek golle elde edilse de daha üretkendik dün gece.  Benzema'ysa sanki ''Ne gerek vardı Adebayor'u almanıza?'' dercesine güzel bir gol attı. Bu adamın sorunu bu işte. Gol atarken attığı goller genelde üst düzey, ancak yanında kaçırdığı gollerde çok beceriksizce. Bunu dengeleyebilse sorun olmayacak. Ancak Adebayor'un alınması Benzema ne kadar iyi de olsa gerekliydi. 2. bir santrafor şart.

Dün gece jeneriklere geçebilecek 2 gol çok şansızca kaçtı. İlki Xabi Alonso'nun orta sahadan kaleye yolladığı top. Mesut'a atılan çok güzel bir topu çıkarmak için Sevilla kalecisi Palop kaleden baya bir açıldı. Bunu fırsat bilen Alonso ortasahadan öyle akıllıca bir vuruş yaptı ki. Ama şansızlık kaleye giden top son anda falso alıp auta yöneldi. 2.si ise Sergio Ramos'un rövaşatası. Kornerden gelen topa öyle güzel vurdu ki Ramos. Ama o da direğin hemen üstünden dışarı gitti. Dün bu iki gol dışında kaçan öyle bir gol daha vardı ki. Ama bu ''Nasıl kaçar?'' dedirten cinstendi. Ronaldo ve Mesut ikilisi kaleciyle karşı karşıya gol kaçırdılar. İnanılmaz gerçekten.
Yazıyı Paylaş!

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 

Arsenal Türkiye