3 Mayıs 2011 Salı

El Clasico #Sezon Finali

4 maçlık serinin sonuna geldik. Belki de serinin en heyecanlı bölümü olacak. Sağolsun Star Tv ve D-Smart'ın yayın politikası nedeniyle bu zevkten mahrum kalacağız.

Maç öncesi çoğunluk aynı görüşte, bu iş bitti, Barcelona tur atladı diye. Ama işin ucunda Mourinho varsa her zaman bir ihtimal vardır, bu karşısındaki Barcelona da olsa.  Mourinho taktiksel olarak dünyanın en iyi teknik adamı olmasının yanında, oyuncularla ilişkileri de hep üst seviyedeydi. Onunla çalışıp bunun aksini iddia eden bir tane adam yoktur. Koskoca  Matterazi'yi Mourinho İnter'den ayrıldığında ağlarken gördük. Oyuncularla olan bu ilişkisi de başarısına başarı katıyor Mourinho'nun. Bu akşamki maçta oyuncular Mourinho için oynayacaklarını söylediler. Bu demeç de beni umutlandırıyor. Ayrıca geçen maçın sonunda neredeyse 'Barcelona artık finalde'' demeçi de Barcelona'yı rahatlatmaya yönelik bir hamleydi bence. Büyük ihtimalle rakibin maçı daha rahat çıkmasını sağlayan demeçlerdi.

Mourinho'nun hedefi erken bir gol bulmak. Bunu da yapabileceğini gol atamasa da, oynadığı oyunla Kral Kupası finalinde bize gösterdi. Eğer erken bir gol bulursak, bu Barcelona'yı oldukça gerecektir. Çünkü erken gelecek gol maçı gollü bir maça çevirecek ve gollü galibiyetler de Real Madrid'in işine yarayacaktır. Bence bu maçın anahtarı erken gol.

Muhtemel 11'ler:
Barcelona: Valdes, Alves, Mascherano, Pique, Puyol, Busquets, Xavi, Iniesta, Pedro, Villa, Messi.

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Albiol, Carvalho, Marcelo, Lass, Xavi Alonso, Mesut, Di Maria, Cristiano Ronaldo, Adebayor.
Yazıyı Paylaş!

2 yorum:

Burak Eken dedi ki...

Bu akşam eleneceğiz, biliyorum. Ama şu kadroyu gördükten sonra kesinlikle içim rahat. Gereksiz adamlardan kurtulup, sonunda adam gibi bir kadro yapmış José. Fark da yesek önemli değil; bu kadronun her zaman yanındayım: Casillas, Arbeloa, Albiol, Carvalho, Marcelo, Lass, Alonso, Ronaldo, Kaka, Di Maria, Higuain.

aysberg dedi ki...

Elendik de. Maçı hâlâ izleyemediğimden bir yorum yapamayacağım. Mourinho tek bir yerde hata yaptı bence, geçen sene İnter'le Barcelona'yı elerken, bunu yapabilecek defansif kadrosu daha iyiydi. Ancak Real Madrid'de stoperler bile hücumu seven oyuncularken bu formül tutmadı.

Yorum Gönder

 
 

Arsenal Türkiye