14 Ağustos 2011 Pazar

Hala Madrid !!


Sezonu 4 tane El Clasico ile kapatmıştık, şimdi ise 2 El Clasico ile açacağız. İspanya Süper Kupası ilk karşılaşmasında bu akşam, o mükemmel stad, Santiago Barnabeu Stadı'nda Barcelona ile karşılacağız. 2. maç ise çarşamba, Camp Nou'da.

Süper Kupa maçları ligin habercisi olan maçlarıdır. Aslında pek bir önemi olan kupa değildir. Prestij ve lig öncesi rakiplerine ne kadar hazır olduğunu gösterme niteliğindedir. Ama bu kupayı eğer Real Madrid, Barcelona'ya karşı oynuyorsa kupanın önemi kat ve kat artar.

Hepimiz biliyoruz ki, bu sene geçen seneye oranla daha farklı olacak. Mourinho'nun sistemi uzun vadede oturan bir oyun anlayışı. İşte bu yılla birlikte, Mou'nun oyuncuları daha iyi tanıması, oyuncuların Mou'yı daha iyi tanıması, daha iyi anlaması ve transferlerde tek yetkilinin Mourinho'nun olması bu sistem oturtma sürecini hızlandırıyor. Şüphesiz ki, son yıllardaki Katalan rüzgarını dindirmek için bu yıl, geçen yılkine oranla daha çok umutluyuz. İşte bu iki maç da bu umutlarımızı daha çok yeşertecek nitelikte.

Aslına bakarsak her iki takımda, geçen yıl ki iskelet kadroyu korudu. 1-2 ufak transferlerle takviyeler yapıldı. Barcelona Sanchez ile kadrosunu güçlendirdi. Ama muhtemel ki, bu akşam 11'de başlamayacak Sanchez. Real Madrid'de ise en önemli transfer şüphesiz Nuri Şahin. Ancak sakatlığı yüzünden bu maç kadrosunda yok. İki takımda bu akşam hemen hemen geçen seneki 11'lerine benzer bir kadro ile sahaya çıkacak.


MUHTEMEL 11'LER
REAL MADRİD
Casillas
Ramos
Carvalho
Pepe
Coentrao
Khedira
Alonso
Mesut Özil
Di Maria
Ronaldo
Benzema


BARCELONA
Valdes
Pique 
Dani Alves
Puyol
Abidal
Mascherano
Xavi
Iniesta
Pedro
Messi
David Villa



Maç saat 23'te. Kanal D'de yayınlanacak.

O zaman ne diyoruz: HALA MADRID !!!




 
 

Arsenal Türkiye